Jerko Bozikovic

Jerko is expert op het gebied van emotionele intelligentie, body language en zelfbeeld. Hij studeerde communicatie-technieken (o.a. NLP en psycho-energetica) en is een geboren spreker, trainer en coach die wereldwijd seminaries geeft over persoonlijk bewustzijn. Hij traint fulltime bedrijven in o.a. communicatievaardigheden, time- en stressmanagement en emotionele intelligentie. Jerko is eveneens bekend van de tv-programma’s ‘Star Academy’ en ‘De heren maken de man’ en 'Langer Leven'.

De voorbije jaren is Jerko uitgegroeid tot 4-talig presentator en keynote speaker, met als belangrijkste onderwerpen communicatie, assertiviteit, motivatie, emotionele intelligentie en life coaching. Samen met u werkt hij graag een concept uit om uw medewerkers te inspireren. Veel is mogelijk.

Mogelijke onderwerpen

 • Emotionele intelligentie
  Een nieuwe wind door je onderneming? Veranderingen zorgen ervoor dat mensen emotioneel reageren. Hoe gaan we om met enthousiasme, motivatie, passie, maar soms ook met weerstand, onzekerheid, angsten en twijfels. Topspreker Jerko Bozikovic reikt in zijn voordracht sleutels aan om bewust met deze overtuigingen en emoties om te leren gaan en je focus te leggen waar jij het wenst, niet waar ze door je omgeving wordt gelegd.

 • Hoe omgaan met stress?
  Enige mate van stress ervaren tijdens het werk kan positieve resultaten hebben, maar een te hoge dosis stress is vaak problematisch. Overmatige stress brengt je emotioneel uit evenwicht en stelt je natuurlijke weerstand op de proef.
  Deze keynote geef je inzicht hoe een perfect evenwicht te creëren tussen werk en privéleven en hoe je op een positieve manier kunt omgaan met stressfactoren.

 • Change Management
  'Bedrijven die vandaag niet drastisch veranderen, zullen binnen 5 jaar niet meer bestaan'.
  Eén van de grootste uitdagingen van een organisatie is het effectief leiden van werknemers, teams en managers doorheen een veranderingsproces. Verandering roept vaak weerstand op. Hoe ga je daarmee om? Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd?
  De enige constante in het leven is verandering. Het is niet de bedoeling om veranderingen te ontwijken, wel om ze te omarmen en er op een efficiënte manier mee om te gaan. Hoe kunnen we verandering VOOR ons in plaats van TEGEN ons kunnen gebruiken.

 • Zelfvertrouwen & Assertiviteit
  De lezing "Assertief en zelfverzekerd communiceren" biedt resultaat voor iedereen die op een meer bewuste, zelfverzekerde en efficiënte manier zijn of haar boodschap wil overbrengen. Een sterke aanrader ook voor wie op een overtuigende en respectvolle manier wenst te communiceren met klanten, externe partners, collega's of teams.

 • Communicatievaardigheden
  Deze praktijkgerichte keynote brengt je op een persoonlijke, interactieve en ervaringsgerichte manier de belangrijkste vaardigheden en tips bij rond effectief communiceren. Je leert een doeltreffende communicatiestijl hanteren met aandacht voor lichaamstaal, het effectief overbrengen van je boodschap en het opbouwen van een duurzaam contact met anderen.

 • Onderwerpen op maat van uw bedrijf of organisatie

 • De anti-stress trukendoos tijdens presentaties
  Zweten, trillen, rood worden, stotteren, hartkloppingen ... Je zenuwen staan op scherp wanneer je een presentatie geeft. Heel vervelend, maar ... je bent niet de enige. Naar schatting 75% van de mensen die voor een groep moeten spreken, hebben een vorm van stress, angst of zenuwen.
  In deze workshop schenken onze experts je hun anti-stress doos met trucs.

 • Naar een perfecte work/life balance
  “Wat ik ook doe, ik blijf het gevoel hebben dat ik niet genoeg doe, of nooit door mijn werk geraak.”
  “Soms is het me allemaal teveel en heb ik een onproductieve dag, waardoor ik nog meer het gevoel heb dat ik achter de feiten, achter mijn agenda aanhol.”
  Herken je jezelf wel eens in volgende uitspraken?
  Er gaan gemiddeld zo'n 50.000 gedachten per dag door ons hoofd. 95% hiervan gaan over het verleden of de toekomst: wat heb ik al afgewerkt en wat moet in nog allemaal doen? Slechts 5% van onze gedachten situeert zich in het heden. Deze keynote speech is een pleidooi voor het NU-management en reikt enkele tips aan voor een betere planning en organisatie. We gaan samen op zoek naar tijdswinst, rust & overzicht. Een leven (privé en professioneel) in balans.

 • De Roos Van Leary: ken jezelf en je collega’s
  De Roos van Leary is een handig hulpmiddel om je eigen gedrag en het gedrag van je baas of je collega’s te analyseren en dus beter te begrijpen. Ken jezelf en ken de anderen.
  De roos van Leary verwijst naar Timothy Leary. Deze Amerikaanse psycholoog hield zich bezig met de leer van gedragspatronen. Hij creëerde in 1957 een methode om gedrag te beïnvloeden. • Geweldloze communicatie en hoe er (als leidinggevende) mee om te gaan
  Dit is het verhaal van de giraf en de jakhals. Van de bullebak die briest en blaast, eist en dwingt, zich verdedigt, manipuleert en beschuldigt, de verantwoordelijkheid voor wat je voelt bij anderen legt. Maar ook het verhaal van de persoon die de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gevoelens en die zelf zorgt voor de invulling van zijn behoeften.
  Mooi verhaal en metafoor, maar hoe zetten we dit als leidinggevende in de praktijk?

 • Baas over eigen tijd
  Niemand heeft tijd, behalve tijd om tijd te verliezen.
  In deze interactieve lezing bekijken we op een frisse en originele manier hoe we onze tijd beter kunnen ‘managen’ en efficiënter gaan werken. Onder het motto: ‘Werk slimmer, niet harder.’ Het pad naar productiever werken ligt bezaaid met goede intenties maar er loeren ook veel gevaren: onder de vorm van … tijdrovers.
  Je leert de belangrijkste van deze tijdverslinders te identificeren en er ook effectief iets aan te doen. Bewustwording is de sleutel om anders en productiever met je tijd om te gaan. Gevolg: minder stress, een betere work/life balans en meer tijd voor jezelf.

 • Interculturele Communicatie en Management
  Omgaan met verschillende culturen en nationaliteiten is een van de grootste uitdagingen voor internationale bedrijven. Managers dienen effectief te communiceren met collega's, leveranciers en klanten uit verschillende culturen. Ook krijgen bedrijven steeds meer te maken met teams samengesteld uit verschillende nationaliteiten, achtergronden en culturen. Dit leidt vaak tot spanning, misverstanden en conflicten. Het ontwikkelen van interculturele managementvaardigheden is daarom een belangrijke competentie en een vereiste voor elke succesvolle manager in een internationale omgeving.


 • Hoe de waarden van je organisatie ontwikkelen, implementeren en levend houden
  Waarden worden door medewerkers vaak als ‘artificieel’ ervaren terwijl ze eigenlijk de leidraad van je bedrijf organisatie, werk, focus, leidinggeven zouden kunnen en moeten zijn.
  Hoe kunnen we waarden ontwikkelen, en hoe kunnen we die waarden implementeren en levend houden.
  Samen onderzoeken we welke rol waarden in je bedrijf spelen, en hoe de leidinggevenden en medewerkers ermee omgaan. Worden ze beleefd, worden ze uitgedragen, etc.
  Welke zijn de blokkades die opkomen met het werken rond waarden, en welke kunnen we levend houden.

 • Delegeren, enkel een keuze of soms ook een noodzaak?
  Voor veel jonge leidinggeven is delegeren een heuse uitdaging. Hoe kunnen we leren loslaten, hoe sturen we op een efficiënte manier mensen en taken aan? Kunnen we het soms niet beter zelf doen om een sterker eindresultaat te bereiken? Is delegeren altijd top – down?
  Door op deze vragen dieper in te gaan, onderzoeken we samen hoe we kunnen delegeren. We gaan op zoek naar de impact op onszelf en onze omgeving.

 • Vluchten kan niet meer. Het alternatief voor agressieve en manipulatieve communicatie.
  Op een assertieve manier communiceren is essentieel in onze huidige maatschappij, zowel voor leidinggevenden als voor medewerkers. Als we niet assertief communiceren vallen we meestal terug in andere vormen van gedragingen: vluchtend, agressief of manipulatief. Samen onderzoeken we deze verschillende gedragingen en leren we in verschillende contexten op een assertieve manier onze boodschappen over te brengen en onze relaties te optimaliseren.

 • Maanlanding oefening powered by Nasa
  Deze oefening werd ontwikkeld door Nasa en werkt op verschillende niveaus. Het is een oefening in teambuilding, communicatievaardigheden, assertiviteit, samenwerken, onderhandelen, vergadertechnieken, zelfvertrouwen…
  Kernvraag: Hoe ga je als team om met probleemsituaties in extreme omstandigheden, wanneer tijd en middelen beperkt zijn? Ideaal om het probleemoplossend vermogen van je team te stimuleren.

 • Elevator Pitch. Zeg meer met minder woorden
  Hoe krijg je je idee verkocht? Hoe overtuig je het management van je nieuw project? Hoe maak je collega's warm om mee te stappen in je verhaal?
  Elevator pitch is op een korte en duidelijke manier een boodschap gesynthetiseerd overbrengen. Het is een noodzakelijkheid voor iedereen die wel eens geroepen wordt om kernachtig iets uit te leggen en anderen enthousiast te maken voor wat je te vertellen hebt.
  In deze praktijkgerichte workshop leer je niet alleen hoe je een succesvolle elevator speech voor jezelf maakt, maar ook hoe je die op een overtuigende manier kunt overbrengen.

 • Coachend Leidinggeven
  In deze interactieve keynote speech "Coachend leidinggeven" reiken we je de tools, technieken en inzichten aan om je medewerkers op een ontspannen, coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van je leiderschap te verhogen

 • kracht van Lichaamstaal en non-verbale communicatie
  Bij communicatie ligt de focus vaak op het verbale. We letten allemaal op wat we zeggen. Maar met onze non-verbale communicatie zeggen we vaak nog meer, maar dan onbewust. Wie bewust omgaat met lichaamstaal slaagt er in op een betere en efficiëntere manier te communiceren. Onze lichaamstaal zegt immers meer dan 1.000 woorden.

  In deze boeiende keynote krijg je handige tips en techieken om bewust om te gaan met non-verbale communicatie en lichaamstaal en zo de kwaliteit en de impact van je communicatie te verhogen.

 • Presenteren met impact
  Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap duidelijk is en blijft plakken? Met welke technieken kan uw verhaal visueel en non-verbaal versterkt worden? Hoe overtuigend en met impact presenteren naar klanten, directie, of collega's tijdens een vergadering? In deze boeiende keynote leert u hoe uw presentatie af te stemmen op verschillende soorten publiek en wat dat betekent voor uw PowerPoint.

Referenties

 • Unesco (sociale gelijkheid)
 • Siemens (emotionele intelligentie)
 • Passage Fitness First (motivatie)
 • Next Generations Seminars (assertiviteit)
 • Femme Totale (life coaching)
 • Tyco-Elo Systems (body language)
 • Xylos Business Faculty (stress management)

Talen

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Spaans

Wij zoeken en vinden de gepaste spreker voor u.

Contacteer ons voor een vrijblijvende aanvraag!

 

topspreker.be biedt een ruime keuze sprekers en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om uw boodschap over te brengen. De juiste persoon op de juiste plaats: dat is onze missie. Niets is onmogelijk voor ons:
no misson impossible.

> Contacteer ons

• Bekende gezichten voor grote publieksevenementen
• Presentatoren met een specifieke expertise voor uw evenementen
• Jonge talenten voor promotieacties of lagere budgetten

topspreker.be biedt u de garantie op een evenement dat uw gasten zich nog lang zullen herinneren.