Video's

Bart Provost

Bart Provost is een expert op het vlak van assertiviteit, leiding geven, mindmapping en interculturele communicatie. Hij genoot een opleiding in psychologie en in marketing en verwierf daarna als Marketing Manager ervaring in B2B en B2C. Hij werkte als leidinggevende met teams tot 10 mensen. Als senior trainer geeft hij training aan professionals in multinationals, KMO's, bij de overheid en in het onderwijs. Bart Provost was 8 jaar gastdocent aan de Lessius Hogeschool en is gecertificeerd trainer Situationeel Leidinggeven, MBTI, Mindmapping en Snellezen.

Mogelijke onderwerpen

 • Zelfvertrouwen & Assertiviteit
  De lezing "Assertief en zelfverzekerd communiceren" biedt resultaat voor iedereen die op een meer bewuste, zelfverzekerde en efficiënte manier zijn of haar boodschap wil overbrengen. Een sterke aanrader ook voor wie op een overtuigende en respectvolle manier wenst te communiceren met klanten, externe partners, collega's of teams.

 • Communicatievaardigheden
  Deze praktijkgerichte keynote brengt je op een persoonlijke, interactieve en ervaringsgerichte manier de belangrijkste vaardigheden en tips bij rond effectief communiceren. Je leert een doeltreffende communicatiestijl hanteren met aandacht voor lichaamstaal, het effectief overbrengen van je boodschap en het opbouwen van een duurzaam contact met anderen.

 • Coachend Leidinggeven
  In deze interactieve keynote speech "Coachend leidinggeven" reiken we je de tools, technieken en inzichten aan om je medewerkers op een ontspannen, coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van je leiderschap te verhogen.

 • Succesvol Onderhandelen
  Onderhandelen hoort bij ons professionele leven en daarbuiten. Hoe haal ik de beste verkoopsdeal binnen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn dienst de boeiendste jobs krijgt? Op welke manier beding ik de hoogste korting? Wanneer haal ik het meest uit een sollicitatie? Kortom: hoe bereik ik mijn vooropgesteld doel, rekening houdend met de belangen van de andere partij? Het vermogen om goed te onderhandelen, is een nuttige sociale vaardigheid. Wie de kunst verstaat om doeltreffend te onderhandelen, staat altijd sterker. En het boeiende is: iedereen kan het leren.

 • Geweldloze communicatie en hoe er (als leidinggevende) mee om te gaan
  Dit is het verhaal van de giraf en de jakhals. Van de bullebak die briest en blaast, eist en dwingt, zich verdedigt, manipuleert en beschuldigt, de verantwoordelijkheid voor wat je voelt bij anderen legt. Maar ook het verhaal van de persoon die de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gevoelens en die zelf zorgt voor de invulling van zijn behoeften.
  Mooi verhaal en metafoor, maar hoe zetten we dit als leidinggevende in de praktijk?

 • Interculturele Communicatie en Management
  Omgaan met verschillende culturen en nationaliteiten is een van de grootste uitdagingen voor internationale bedrijven. Managers dienen effectief te communiceren met collega's, leveranciers en klanten uit verschillende culturen. Ook krijgen bedrijven steeds meer te maken met teams samengesteld uit verschillende nationaliteiten, achtergronden en culturen. Dit leidt vaak tot spanning, misverstanden en conflicten. Het ontwikkelen van interculturele managementvaardigheden is daarom een belangrijke competentie en een vereiste voor elke succesvolle manager in een internationale omgeving.

 • MBTI voor beginners
  Een MBTI-analyse levert belangrijke bouwstenen voor je leiderschapsontwikkeling, persoonlijke gedragsstijl en karaktervoorkeur. We krijgen meteen ook een inzicht in de verschillende managementstijlen: situationeel, transformationeel en coachend leidinggeven.

 • De geheimen van Insights Discovery
  Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren.
  Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren rood, geel, blauw en groen om het persoonlijkheidsprofiel van medewerkers te bepalen en zo zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling te bevorderen.
  Onze voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is.

 • Think! Meet! Act!
  Zeer actieve workshop rond efficiënt en productief vergaderen. Hoe haal je het maximale uit je vergaderingen? Welke technieken kan je daarbij gebruiken? En hoe kan je het verloop en de effectiviteit van groepsbesprekingen en meetings beïnvloeden? Welke alternatieven kunnen verzinnen voor een saaie bespreking rond een tafel?

 • Bouwen aan een sterk team
  Lego-teambuildingsspel met aandacht voor onderling overleg, coördinatie en communicatie.

 • Cultural Challenge Game
  Sterk teambuildingsspel met linken naar interculturele communicatie en management

 • Verbindend communiceren in je team
  Verbindende communicatie kan een reddingsboei zijn om in moeilijke situaties conflicten te vermijden en om sneller tot een oplossing te komen. Deze interactieve lezing biedt de deelnemers een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen. Verbindend communiceren is immers een krachtige techniek om op een duidelijke en respectvolle manier een boodschap over te brengen. Verbindende communicatie opent deuren en zorgt voor een win-win voor alle betrokkenen.

Referenties

 • ING
 • Ablynx
 • Stad Antwerpen
 • Bosch

Talen

 • Nederlands
 • Frans
 • Engels

Wij zoeken en vinden de gepaste spreker voor u.

Contacteer ons voor een vrijblijvende aanvraag!

 

topspreker.be biedt een ruime keuze sprekers en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om uw boodschap over te brengen. De juiste persoon op de juiste plaats: dat is onze missie. Niets is onmogelijk voor ons:
no misson impossible.

> Contacteer ons

• Bekende gezichten voor grote publieksevenementen
• Presentatoren met een specifieke expertise voor uw evenementen
• Jonge talenten voor promotieacties of lagere budgetten

topspreker.be biedt u de garantie op een evenement dat uw gasten zich nog lang zullen herinneren.