Video's

Hilde Jacobs

Hilde Jacobs is een rasechte trainingsprofessional die vooral haar talent inzet voor het verhogen van productiviteit in de bedrijfswereld. Naast sales en communicatie is time management één van haar sleuteldomeinen. Sinds 2000 is Hilde Jacobs als lector verbonden aan de opleiding Marketing van het PHL Hasselt. Hilde Jacobs is een professionele duizendpoot die van vele markten thuis is.

Mogelijke onderwerpen

 • Naar een perfecte work/life balance
  “Wat ik ook doe, ik blijf het gevoel hebben dat ik niet genoeg doe, of nooit door mijn werk geraak.”
  “Soms is het me allemaal teveel en heb ik een onproductieve dag, waardoor ik nog meer het gevoel heb dat ik achter de feiten, achter mijn agenda aanhol.”
  Herken je jezelf wel eens in volgende uitspraken?
  Er gaan gemiddeld zo'n 50.000 gedachten per dag door ons hoofd. 95% hiervan gaan over het verleden of de toekomst: wat heb ik al afgewerkt en wat moet in nog allemaal doen? Slechts 5% van onze gedachten situeert zich in het heden. Deze keynote speech is een pleidooi voor het NU-management en reikt enkele tips aan voor een betere planning en organisatie. We gaan samen op zoek naar tijdswinst, rust & overzicht. Een leven (privé en professioneel) in balans.

 • Prospecteren zonder watervrees
  Heb je ook koudwatervrees voor cold calling? Dan ben je niet alleen: de meeste commerciëlen zien op tegen prospectie en stellen deze activiteit vaak uit. Een goeie prospectie injecteert echter nieuwe zuurstof in je bedrijf en zorgt voor nieuwe klanten en dus meer omzet. We verliezen immers jaarlijks gemiddeld 20% van ons klantenbestand, prospectie is dus broodnodig.
  In deze praktijkgerichte workshop leer je technieken toe te passen om de succesratio van je prospectie te verhogen, interesse te wekken met je boodschap en flexibel in te spelen op de reacties van de prospect.

 • Succesvol Onderhandelen
  Onderhandelen hoort bij ons professionele leven en daarbuiten. Hoe haal ik de beste verkoopsdeal binnen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn dienst de boeiendste jobs krijgt? Op welke manier beding ik de hoogste korting? Wanneer haal ik het meest uit een sollicitatie? Kortom: hoe bereik ik mijn vooropgesteld doel, rekening houdend met de belangen van de andere partij? Het vermogen om goed te onderhandelen, is een nuttige sociale vaardigheid. Wie de kunst verstaat om doeltreffend te onderhandelen, staat altijd sterker. En het boeiende is: iedereen kan het leren.

 • De geheimen van Insights Discovery
  Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren.
  Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren rood, geel, blauw en groen om het persoonlijkheidsprofiel van medewerkers te bepalen en zo zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling te bevorderen.
  Onze voorkeur voor een bepaalde kleur geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is.

 • Maanlanding oefening powered by Nasa
  Deze oefening werd ontwikkeld door Nasa en werkt op verschillende niveaus. Het is een oefening in teambuilding, communicatievaardigheden, assertiviteit, samenwerken, onderhandelen, vergadertechnieken, zelfvertrouwen…
  Kernvraag: Hoe ga je als team om met probleemsituaties in extreme omstandigheden, wanneer tijd en middelen beperkt zijn? Ideaal om het probleemoplossend vermogen van je team te stimuleren.

 • Baas over eigen tijd
  Niemand heeft tijd, behalve tijd om tijd te verliezen.
  In deze interactieve lezing bekijken we op een frisse en originele manier hoe we onze tijd beter kunnen ‘managen’ en efficiënter gaan werken. Onder het motto: ‘Werk slimmer, niet harder.’ Het pad naar productiever werken ligt bezaaid met goede intenties maar er loeren ook veel gevaren: onder de vorm van … tijdrovers.
  Je leert de belangrijkste van deze tijdverslinders te identificeren en er ook effectief iets aan te doen. Bewustwording is de sleutel om anders en productiever met je tijd om te gaan. Gevolg: minder stress, een betere work/life balans en meer tijd voor jezelf.

 • Coachend Leidinggeven
  In deze interactieve keynote speech "Coachend leidinggeven" reiken we je de tools, technieken en inzichten aan om je medewerkers op een ontspannen, coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van je leiderschap te verhogen.

 • Communicatievaardigheden
  Deze praktijkgerichte keynote brengt je op een persoonlijke, interactieve en ervaringsgerichte manier de belangrijkste vaardigheden en tips bij rond effectief communiceren. Je leert een doeltreffende communicatiestijl hanteren met aandacht voor lichaamstaal, het effectief overbrengen van je boodschap en het opbouwen van een duurzaam contact met anderen.

 • Consultative selling: meedenken met de klant in een partnership om tot een oplossing te komen
  Verkopen lijkt eenvoudig. Een vlotte babbel en goed voorkomen lijken genoeg om er te geraken. Niets is minder waard. De klant verwacht geen product, hij verwacht een oplossing. Dit is de basis van deze keynote rond Consultative Selling, of adviserend verkopen.
  Succesvol verkopen betekent immers succesvol communiceren en vertrouwen opbouwen. Of je nu een idee verkoopt, je eigen woorden, een fysiek product of een zakelijke dienst: iedere communicatie is een vorm van sales. Goede verkopers worden echter niet geboren, ze worden gevormd.

 • Elevator Pitch. Zeg meer met minder woorden
  Tijdens de voordracht elevator pitch leer je hoe op een krachtige en duidelijke manier een boodschap gesynthetiseerd over te brengen. Het is een noodzakelijkheid voor iedereen die wel eens geroepen wordt om kernachtig iets uit te leggen en zonder wolligheid tot de essentie van de zaak te komen.
  Elevator pitch is ook essentieel bij networking en is een handig hulpmiddel bij leggen van vruchtbare contacten met mogelijke prospecten.

 • Verbindend communiceren in je team
  Verbindende communicatie kan een reddingsboei zijn om in moeilijke situaties conflicten te vermijden en om sneller tot een oplossing te komen. Deze interactieve lezing biedt de deelnemers een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen. Verbindend communiceren is immers een krachtige techniek om op een duidelijke en respectvolle manier een boodschap over te brengen. Verbindende communicatie opent deuren en zorgt voor een win-win voor alle betrokkenen.

Referenties

 • Roche
 • VOKA Limburg
 • Proximus
 • Euroclear
 • Belgacom
 • De Lijn
 • KBC

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Wij zoeken en vinden de gepaste spreker voor u.

Contacteer ons voor een vrijblijvende aanvraag!

 

topspreker.be biedt een ruime keuze sprekers en heeft steeds de geknipte ambassadrice of ambassadeur om uw boodschap over te brengen. De juiste persoon op de juiste plaats: dat is onze missie. Niets is onmogelijk voor ons:
no misson impossible.

> Contacteer ons

• Bekende gezichten voor grote publieksevenementen
• Presentatoren met een specifieke expertise voor uw evenementen
• Jonge talenten voor promotieacties of lagere budgetten

topspreker.be biedt u de garantie op een evenement dat uw gasten zich nog lang zullen herinneren.